online sport gids nederland

sport - Internet gids
 

chlorella-alg.jpg (20602 bytes)

Sport 1 | Sport 2 | Sport 3 | Sport 4 | Sport 5

Ajax Cricket
Ajax werd opgericht op 1 juni 1892 . De eerste jaren wordt er alleen gecricket, later wordt hier voetbal , honkbal en atletiek aan toegevoegd. Inmiddels wordt er alleen nog gevoetbald en gecricket. De voetbalafdeling speelt echter onder de naam "ASC" wat de afkorting is van "Ajax Sportman Combinatie". Dit omdat in 1918 de clubs "Ajax" en "LAV De Sportman" fuseren. De crickettak speelt echter nog steeds onder de naam "Ajax".

Ajax Foto Side
Tijdens de zomerstop is er volop tijd om andere sporten eens te bekijken. Zo kun je je vermaken met golf (Dutch Open), Tennis (Rosmalen, Wimbledon), het WK Voetbal onder 20, of zelf eens actief een sport te beoefenen. Het grootste evenement tijdens de zomer is natuurlijk de Tour de France. Drie weken lang zullen weer miljoenen mensen de Tour volgen, op internet, de radio, achter de tv, of langs het parcours.

Albatros
Volleybalvereniging Albatros, dé volleybal vereniging voor alle leeftijden in Amsterdam Oost, de Watergraafsmeer en Zeeburg.

Alcides
Het allereerste begin moeten we zoeken in de periode, die ongeveer tussen 1912 en 1920 ligt. In die tijd was “het Patronaat voor jongens” gevestigd in een zaal aan de Maasstraat, daar waar de L.L.T.B.-winkel gelegen heeft. In dat “Patronaat” ontstond een turnclub. Niet zomaar. Het “Patronaat” was ingesteld, omdat wijze mannen en vrouwen in het dorp vonden, dat het hoog tijd werd, dat de jongens “van de straat” werden gehouden en dat het beter was, hen zinvol bezig te houden in een "Patronaat".

Alex Pages
Fietsen op de Mont Ventoux, fietsen in de Franse Alpen, GPS-route in de Lopikerwaard, zingen Carmina Burana

Alexandria'66, Rotterdam
v.v. Alexandria '66, amateurvoetbalvereniging uit Rotterdam-Oosterflank.

Alfa Autosport
Het komende autosportseizoen zal naar verwachting een tiental Nederlandse coureurs aan de start verschijnen van het Europees Kampioenschap Alfa 147 GTA en in dat verband wordt momenteel gewerkt aan de oprichting van een overkoepelend verband onder de noemer Alfa Team Holland.

Algemene Capelse Zwemvereniging
Zwemvereniging ACZ biedt de gelegenheid voor allerlei "Zwem-Fit" activiteiten. Onder deskundige begeleiding worden diverse vormen van zwemmen geoefend. Dus...kom langs als deze tak van de zwemsport uw belangstelling heeft.De Zwem-Fit afdeling zwemt op maandagavond van 20.45 - 21.30 uur. Zwemfit-zwemmers zijn lid van de vereniging en betalen een contributie van 50 Euro per jaar en 1,50 Euro per zwembeurt.

Algemene Zwemvereniging Leidschendam
Het was voor sommige nieuwkomers erg spannend om voor het eerst mee doen met een miniwaterpolo toernooi. Ze maakten zich druk over polo caps die hadden ze niet (gelukkig ik heb ze wel), of ze voor of achter moesten spelen en wie er moest keepen? Wat er allemaal in zoon klein spelertje in de kop af speelt. Ja en dan moet je nog gaan spelen.

Alk Maritime
Duiken is leuk, maar het moet wel veilig gebeuren. Wij van Alk Diving geven duikles volgens het PADI systeem. Bij dit systeem, dat wereldwijd het meest gevolgd wordt, staan veiligheid, kwaliteit en individuele aandacht centraal. Een PADI brevet wordt ook overal ter wereld erkend, zodat je op vertoon ervan duikmateriaal kunt huren en flessen kunt laten vullen.

Alkmaar Aces
De vereniging Alkmaar Aces is opgericht op 19 maart 1999 door Rob de Zwart. Het is het eerste American football team in Alkmaar en omgeving. De jeugd traint onder leiding van trainer/coach Rolf Sibrandy en assistent coach Emiel Langedijk.

Alkmaarsche IJsclub
De Alkmaarsche IJsclub is een van de oudste verenigingen in Alkmaar. Zij is opgericht op 31 januari 1885.Binnen de wedstrijdafdeling van de KNSB behoort zij tot een van de grootste van Nederland.De AIJC heeft haar domicilie op kunstijsbaan 'De Meent' te Alkmaar en organiseert diverse activiteiten.

Alkmaarsche roei- en zeilvereeniging
De Alkmaarsche Roei- en Zeil Vereeniging bestaat uit twee afdelingen, een Zeilafdeling en een Roeiafdeling. De Roeiafdeling van de ARZV telt circa 300 leden en heeft een eigen "roef" aan de Hoornse Vaart te Alkmaar. Naast de roeiersroef bevinden zich drie loodsen die vol liggen met allerlei typen roeiboten waar iedereen, in het bezit van de juiste permissies, zo vaak gebruik van kan maken als hij/zij maar wil.

All In
Het seizoen is weer aangebroken; er kan ook in Veldhoven weer volop gehonk- en softbald worden.All In is een jeugdige vereniging die met vijf teams vanaf het veld aan de Heikantsebaan in de regionale competitie actief is. Tijdens de wintermaanden wordt er flink getraind in de zaal op techniek en conditie.

All Terrain
Dit is de website van de Eerste Studenten All Terrain Sportvereniging, kortweg All Terrain. De leden van deze vereniging leggen zich toe op het beoefenen van diverse buitensporten als mountainbiken, bergwandelen, klimmen, kanoen en oriënteren. Veel van deze sporten komen naar voren tijdens de vele weekenden in de buitenlucht die de leden organiseren. Niet alleen de vele buitensporten, maar ook de survivalruns en adventure races waar de leden aan deelnemen duiden op het diverse karakter van All Terrain.

alles over via ferrata / klettersteig
Via ferrata is Italiaans en betekent vrij vertaald in het Nederlands 'ijzeren weg'. Het is een tussenvorm tussen bergwandelen en klimmen. Bij via ferrata, ook wel klettersteig genoemd, is een route uitgezet met staalkabels, die in de rotsen vastgezet zijn. De staalkabels zijn in eerste instantie bedoeld voor de bergsporter om zich aan te zekeren. Naast de staalkabels komen er op moeilijkere en steilere passages andere elementen bij kijken, zoals trappen en stiften, bruggetjes en dergelijke.

Alona voor paard en mens
Alona is een eenmanszaak opgericht door Greet Bouwmeester. Zij is Certified Centered Riding Instructor level II. Ze volgde diverse trainingen in binnen- en buitenland en is nog regelmatig in het buitenland te vinden om haar kennis op peil te houden, o.a.

Alpenreus
Naast de ervaringen van onze lezers, plaatsen we ook actuele sneeuwhoogten en weersverwachtingen in beeld.Uniek is de mogelijkheid om de gebieden eens tegen elkaar af te wegen via de selectiepagina. Meer dan 2500 plaatsen en dorpen zijn in Alpenreus opgenomen...dus jouw bestemming zit er altijd bij!

Altis
Homepage van Atletiek en Trimvereniging Altis, Amersfoort

Amateur Vliegtuigbouwers, Nederlandse Vereniging van
Homepage van de Nederlandse Amateur Vliegtuigbouwers, Dutch/English text. Links to homebuilt aircraft

Amateur voetbal - Regio Rijnmond
Amateur voetbal west2

American Lakeballs
American lake balls gebruikte golfballen.

Americanfootball.pagina.nl
americanfootball.pagina.nl

Amersfoortse Reddingsbrigade
Elk jaar leiden wij vele enthousiaste kinderen en volwassenen op tot redders. De ARB zet zich in bij bewakingstaken in en rond Amersfoort zoals Sinterklaasintochten, bewaking bij marathons, roeiwedstrijden,zwemwedstrijden en andere evenementen in, op of rond het water.De opleidingen Zwemmend Redden, Varend Redden en cursussen zoals Auto te Water [link naar cursussen/auto te water] dienen een tweeledig doel: naast het bevorderen van beweging, uithoudingsvermogen en teamgeest, zoals elke sportvereniging dat doet, dienen zij het algemeen belang.Immers, door mensen aan te leren zichzelf maar vooral ook anderen te redden wordt de omgeving veiliger.

Amphibius
Amphibius de leukste duik club van den haag .

Amstelland Panthers
De Amstelland Panthers is een American Football club gevestigd in Amsterdam zuid-oost naast de Amsterdam Arena. De Panthers hebben 6 Teams in verschillende leeftijds klassespelen in de competitie van de AFBN. Van flag tot Full contactAmerican Football.

Amsterdam Admirals
Admirals football team website

Amsterdam Arena Plaza
De Amsterdam ArenA staat bekend als locatie voor grote evenementen. Niet verrassend natuurlijk omdat de Amsterdam ArenA, naast thuisbasis van AFC Ajax en de Amsterdam Admirals, ook diverse wereldberoemde artiesten en evenementen heeft ontvangen.

Amsterdam Dakar Challenge
De vertrekdata voor de 2005 Challenge zijn definitief en de groepen zijn ingedeeld. Er is nog plek voor motorrijders, de plaatsen voor auto's zijn in de meeste groepen vergeven. Mocht je toch nog perse mee willen rijden en niet hecht aan een vertrekdatum laat het ons dan weten.

Amsterdamsche Hockey Bandy Club
Amsterdamsche Hockey en Bandy Club

Amsterdamse Golf Club
De Amsterdamse Golf Club (AGC) wordt in 1934 opgericht. Eindelijk had Amsterdam haar eigen golfbaan. In het kader van de Spoorwerken Amsterdam Oost van de Nederlandse Spoorwegen ontstond een spoorweglus in het vlakke Hollandse polderland. Op dat terrein van 34 hectaren kwam de Amsterdamse Golf Club te liggen.

AndorSki
Wintersportreizen naar Andorra,Andorra-specialist

Animo Ruitersport
Onze grote showroom in Veendam is een waar winkelparadijs voor iedere ruitersportliefhebber! Daarnaast is Animo Ruitersport dé Spaanse en Portugese Zadels-specialist van Nederland.Neem snel een kijkje in de webshop voor het overzicht van onze producten! Hier vindt u ook onze aantrekkelijke maandelijkse aanbiedingen! Momenteel hebben we een grote opruiming met kortingen tot 75% in het nieuwe gedeelte van de winkel.

Anky's fanclub!
Zij was elf keer Nederlands kampioene en wist 5 keer de wereldbeker dressuur op haar naam te zetten. Anky heeft maar liefst 6 Olympische medailles veroverd. Met het paard Gestion Bonfire, die nu van zijn wel verdiende pensioen geniet, won zij in 1992 team zilver in Barcelona, in 1996 team zilver en individueel zilver in Atlanta en in 2000 team zilver en individueel goud in Sydney. Ook op de Olympische spelen 2004 in Athene wist zij een gouden plak te behalen maar nu met het paard Salinero.

Antibarbari
R.S.V. Antibarbari is de studenten voetbalvereniging van Rotterdam, met 10 elftallen die uitkomen op verschillende niveaus binnen district West 4 van de KNVB. Het eerste elftal speelt 4e klas zondag en miste afgelopen jaren meermalen op een haar na promotie naar de derde klasse. De overige teams spelen van reserve vierde klasse tot de achtste klasse, ook hier laat Antibarbari zich gelden. Zo zijn er ieder jaar weer bij meerdere elftallen goede kampioenskansen.

Antilope
De atletiekvereniging van Waddinxveen.

Antilopen
Hardlopen in Twente voor sportiviteit en gezelligheid

Apa Dukers
Apadukers, de duikvereniging voor Epe en verre omstreken

Aqua Duiktechniek
Aqua Duiktechniek is een kleine vereniging met leden die zich aktief inzetten voor de duiksport.De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond, en verzorgt opleidingen volgens NOB richtlijnen.

Aqua Fun
Duikvereniging Aqua Fun Purmerend, de gezelligste duikvereniging van Purmerend en omstreken!

Aqua Life Diving
Op deze website vind je alle informatie over onze activiteiten. Wij hopen dat we iets van ons enthousiasme op deze site over kunnen brengen. Want, of je nu een cursus doet, gevorderd bent, of samen met vrienden of collega's een proefduik maakt, duiken bij Aqua Life Diving is vooral erg leuk.

Aqua Naturalis
Duikschool Aqua Naturalis stelt kwaliteit voorop bij het opleiden van sportduikers. Een duikschool en duikteam niet alleen voor jongeren, maar juist ook voor de jongere oudere.

Aqua VIP
Wij zijn een unieke vereniging die vrijwel onbeperkte mogelijkheden biedt. Bijvoorbeeld op het gebied van opleidingen beschikken wij over een begeleidingsteam van zeer bekwame en hoog gekwalificeerde instructeurs.

Aqua Viva Onderwatersportvereniging
Aqua-Viva is een bij het NOB aangesloten Onderwatersportvereniging waar duiken (ook in Nederland)en onderwaterhockey centraal staan. Ook verzorgd Aqua-Viva opleiding voor 1*, 2* en 3* brevetten. Wil je duiken? Wordt dan lid!

Aqua'68
Aqua ’68 is een zwem- en polovereniging uit Assen met goed gekwalificeerde trainers, goede trainingsfaciliteiten en bovenal een prettige sfeer. Aqua ’68 is een vereniging die laagdrempelig is en een breed aanbod van zwemsportactiviteiten kent, onder het motto van “de zwemsport voor iedereen en voor elk wat wils”. De zwemsport wordt er bedreven op verschillende niveaus, van recreatief tot prestatiegericht, en op verschillende manieren.

Aqua-Holic
Duiken is zweven tussen de vissen in de zee. Totale stilte ervaren. Met eigen ogen zien hoe mooi en anders het leven onder water is. Zou jij de onderwaterwereld ook weleens van dichtbij willen beleven? Daarvoor hoef je niet naar het buitenland, maar ook in Amersfoort kun je perfect leren duiken. Iedereen die ook wel eens oog in oog wil staan met een forse snoek of heuse kreeft en die ouder is dan 16 jaar is welkom bij Aqua-Holic.

Aqua-Novio '94
Zwemmen in Nijmegen? Op deze pagina van de zwemvereniging Aqua-Novio '94 Nijmegen vindt je allerlei informatie over zwemles, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen, masterzwemmen, waterpolo, schoonspringen, trim- en conditiezwemmen.

Aquacenter La Digue: Hongarije
De EERSTE plaats in Europa waar Nederlandse zwemlessen en het ABC-programma worden aangeboden in het buitenland.

Aquademy
Aquademy is een Padi duikschool in Zaandam. Je krijgt duikles voor je PADI Open Water duikbrevet. Privéles is ook mogelijk. Haal je duikbrevet in één weekend. Winter duikcursus

Aquadonna Diving
Aquadonna Diving (050-5417941) is gevestigd te Garmerwolde onder de rook van Groningen. We verzorgen duikopleidingen volgens het PADI systeem. PADI is wereld's grootste duikorganisatie en goed voor meer dan 70% van de duikbrevetten die wereldwijd worden uitgereikt.

Aquanuts
Aquanuts Zaandam, voor al uw duikopleidingen!

aquapoldro
U vindt hier onder andere informatie over trainingstijden, trainingsaccomodaties, de zwemagenda, en uitslagen van alle zwemwedstrijden. Wij proberen de informatie altijd up to date te houden.

Aquarijn
Welkom bij Zwemvereniging Aquarijn

AquariusPRO
AquariusPRO, dé PADI duikschool in midden Nederland om te leren duiken. Leer duiken in vijf weken!

Aquatica
DivingDutchman, Ook voor je aller eerste duiken gaan we naar de beste duik stekken. Malta heeft honderden uiteenlopende mogelijkheden, Wrak duiken, Grot duiken, Dropoffs, Overhangen, nacht duiken, boot duiken, niet 2 duiken zijn hetzelfde.

Aquatoy Nederland
Alles voor de sportduiker snel online bestellen en kopen. merken als seadog , innovative , swimways , condomi , aquatoy en vele anderen spullen.

Aquaview Divecenter
Wij zijn een PADI duikcentrum en geven dus ook PADI duik opleidingen.PADI is een wereldwijd erkende duikorganisatie en tevens werelds grootste.

Aquavit
DuikVereniging Aquavit Lelystad. De grootste duikclub van Lelystad.

Aquila
Website van studentenatletiekvereniging SAV Amsterdam

Aquilo
Atletiek Vereniging AQUILO Winschoten

ARDEA Heerhugowaard
Volleybal is een heel speels en amusant spel, waarbij de lol juist ook in de stomme fouten ligt, maar waardoor het ook een barrière opwerpt. Want wie gaat er nu een serieuze sport beoefenen, waarbij men aan alle kanten wordt uitgelachen?

Arena Atletiek
Arena Atletiek Rhenen

Arena Ski- Snowboardclub V.Z.W.
23 jaar activiteit in de wintersport en reizen, garandeert veel ervaring waardoor onze clubreizen van hoge kwaliteit zijn en onze leden, op elk gebied, van een sportieve en relaxe wintersportreis kunnen genieten. Onze club richt zich zowel tot de jongeren als tot jonge gezinnen en ervaren sneeuwfreaks.

ARGO
De website van a.v. ARGO. De atletiekvereninging uit Doetinchem. Uitslagen berichten agenda clubrecords en veel meer!

Argon, Mijdrecht
In 1970 staken de plaatselijke voetbalverenigingen Midreth, R.K. Stormvogels en V.V.M. de koppen bij elkaar, waarna op 1 juli 1971 de fusie tussen deze drie verenigingen werd bekrachtigd. Sportvereniging Argon was een feit. Een vereniging,die wat sfeer en cultuur betreft door de jaren heen een echte dorpsclub gebleven.

Aro 88
Aro'88 is opgericht op 1mei 1988. Dit nadat initiatiefnemer Ron ten Broeke al enkele jaren conditietraining verzorgde in Obdam. De laatste jaren hoort Aro bij de snelst groeiende KNAU verenigingen.

Ars Valendi
Ars Valendi is een sportcentrum met een indoor skipiste waar ski- en snowboardlessen gegeven worden .

Art-Bytes, kunst en Formule 1
schilderijen en tekeningen van Formule 1

Arthur's Marathon Page
Marathon calendar and links to +800 marathons. Calendrier marathon et liens vers +800 marathons. Marathonkalender en verwijzingen naar webpagina s van +800 marathons.

ArtikonA BCV
Onze vereniging, met momenteel circa 140 leden, werd opgericht in 1959.Ieder jaar weer nemen wij met verschillende senioren- en jeugdteams deel aan de limburgse distriktscompetitie en de nederlandse bondscompetitie. Voor het seizoen 2004-2005 waren dit maar liefst 13 teams. Het 1e team kwam dit jaar wederom uit in de op één na hoogste klasse van de nederlandse badmintoncompetitie, de eerste divisie.

ARV Achilles
Welkom bij ARV Achilles, de atletiek en recreatievereniging uit Etten-Leur

Aspirantensite
Uitslagen en foto's van wielerwedstrijden en koersen voor aspiranten en miniemen in Belgie.

Astylos
De georganiseerde atletiek in Tiel is bijna 40 jaar oud. Op 1 juni 1961 werd de atletiekvereniging T.E.C. opgericht als een afdeling van de gelijknamige sportvereniging T.E.C. Na 20 jaar, in 1981 heeft de atletiekvereniging zich losgemaakt van TEC en is als zelfstandige vereniging verder gegaan. In 1989 werd besloten de naam te wijzigen in atletiekvereniging ASTYLOS. Vanaf 1976 heeft Tiel een atletiekbaan. Deze bestaat uit een 400m grasbaan met - naar de huidige normen - eenvoudige voorzieningen voor atletiekbeoefening.

ASVU
Volleybal Vereniging ASVU is een studenten sport vereniging in Amsterdam dat teams heeft spelen op veel verschillende nivo's, van regioklasse (Oost) tot 5e klasse (Amsterdam).

ASVU - Volleybal
Volleybal Vereniging ASVU is een studenten sport vereniging in Amsterdam dat teams heeft spelen op veel verschillende nivo's, van regioklasse (Oost) tot 5e klasse (Amsterdam).

ASZV Spons
Amsterdamse Studenten Zwem Vereniging SPONS

Athlos
Atletiek Vereniging Athlos, mededelingen, nieuws, wedstrijdagenda en uitslagen.

Atilla uit Eindhoven
ESKV Attila is de Eindhovense Studenten Korfbal Vereniging. Onze leden studeren in principe aan de Technische Universiteit of aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Centraal staat het beoefenen van korfbal, maar daarnaast speelt gezelligheid een hele grote rol. Naast de competitie van de KNKV neemt Attila deel aan studententoernooien die het hele jaar door georganiseerd worden door andere studentenkorfbalverenigingen in zowel binnen- als buitenland. In het laatste weekend van april wordt het Attila toernooi gehouden. Dit is een van de grootste studentenkorfbaltoernooien in de wereld. Daar zijn we erg trots op.

Atlantic Diving
Discover Scuba diving is de eerste stap om kennis te maken met de onderwaterwereld.Maak je eerste ademteug onderwater en ervaar het fantastische gevoel om gewichtloos te zijn. Na een korte theorie-uitleg en een duik in het zwembad krijg je een introductiecertificaat.Na het afronding van je Discover scuba Diving programma mag je deelnemen aan een PADI Open Water Diver Cursus.

Atledo
Atletiek- en trimvereniging Atledo is opgericht op 30 augustus 1982 en sinds die tijd is Atledo uitgegroeid tot de grootste vereniging van Dongen. Zij is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Het doel van Atledo is de beoefening en bevordering van de atletiek- en trimsport in een zo breed mogelijk verband.

Google
Web zoekgids.com